Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ПРИЈЕМ КОД НАЧЕЛНИКА ЗА ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА И СРЕДЊОШКОЛСКОГ ЦЕНТРА

Начелник општине Билећа уприличио је данас пријем за ђаке генерације основних школа и средњошколског центра. Иако је тешка финансијска ситуација, издвојена су одређена средства и награђен је труд и успјех омладине.

„Наградили смо ученике основних школа и средњошколског центра и тако им пожељели успјех у даљем школовању. Овим смо хтјели да дамо примјер осталим ђацима да се мало потруде током школовања и да међу њима прорад  такмичарски дух “, рекао је начелник општине Билећа Веселин Вујовић.

Билећа је увијек била расадник добрих ђака и талентованих спортиста. Гдје год да оде омладина из Билеће, лако се снађе. Тужно је то што у највећем броју случајева одлазе трбухом за крухом, јер ова средина не може да им обезбиједи радна мјеста и да стечено знање усмјере у развој своје општине. Ипак, оваква подршка локалне власти им много значи.

„Овакве награде су важне не само нама, него и неким будућим генерацијама да се потруде и да буду свјесни да све што раде, раде због себе. Лијепо је када неко цијени оно што сте постигли. Ја сам сигурна да ће се једног дана исплатити мој труд и оно што сам научила кроз школовање“, рекла нам је Јулија Куреш, ђак генерације Средњошколског центра „Голуб Куреш“.

Јулија ће своје школовање наставити у Београду на Факултету организационих наука или на Природно-математичком факултету.

Ђаци генерације основних школа су добили по лаптоп, а ученица средњошколског центра је добила новчану награду.

Подијели вијест