Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Билећани припремили величанствен дочек својој Тијани

Билећа је вечерас ватрометом и громогласним аплаузима поздравила своју хероину, најбољу одбојкашицу свијета- Тијану Бошковић.
Билећани су Тијану дочекали на обновљеном спортском терену који је изградила компанија Моцарт. Ово је први терен на којем ће се играти одбојка, а који је отворила компанија Моцарт у оквиру своје акције “Сто терена за једну игру”.
Тијана Бошковић није крила емоције и захвалност што јој је Билећа приредила незабораван дочек. Упутила је захвалност свим волонтерима који су радили на изградњи терена, као и представницима општине који су уложили напор да вечерас све изгледа спектакуларно.
„Захвална сам Моцарту што су један терен поклонили нашем граду. Ово је за мене најљепши терен који су направили, јер има и терен за одбојку. Захвална сам свима који су издвојили вријеме и труд да све овако изгледа. Нисам вјеровала да ће се све брзо изградити, али сам пресрећна што терен овако изгледа. Ово је фантастичан терен и надам се да ће овдје тренирати будући шампиони. Вољела бих да терен чувамо што је боље могуће“, рекла је Тијана Бошковић.
Посјетиоци су имали прилику да погледају ревијални меч два одбојкашка тима, тима Дајане и тима Тијане Бошковић. Меч је судио њихов отац Љупко Бошковић. Приказан је и кратак фим посвећен Тијани Бошковић, фотографије из Тијаниног дјетињства, као и обраћање њеног брата Вука, сестре Дајане, другарица Катарине Вујовић и Слађане Мирковић.
„Велико је задовољство бити опет у мом граду. Срећна сам, ово што су ми моји суграђани приредили је нешто што ћу заувијек памтити“, рекла је Тијана.
Начелник општине Билећа Веселин Вујовић истакао је да је Тијана највећи амбасадор Билеће.

„Мислим да су ријечи сувишне поред ове емоције која се вечерас осјећа у Билећи. Много хвала нашој Тијани за све што ради за Билећу. Овај терен је много значајан за нашу омладину. Ми имамо потенцијала и сигуран сам да ће овдје стасати још младих људи који ће наставити стопама Тијане Бошковић“, рекао је Вујовић.
Пројекат реконструкције терена у вриједности око 100.000 конвертибилних марака финансирала је компанија Моцарт (Mozzart). Општина Билећа финансирала је постављање расвјете, видео надзора и поправку ограде.

„Када сам долазио у Билећу рекли су ми да ће бити много људи и да ће бити спектакл и искрено да кажем нисам ни замишљао да ће овако изгледати. Када видим колико је људи и колико овај терен значи њима, Тијани и локалној заједници уверен сам да радимо праву ствар. Мислим да је ово минимум што смо могли да урадимо да помогнемо у побољшању квалитета живота у овој малој, али великог срца општини. Поносни смо што смо добили прилику да учествујемо у оваквом спектаклу и увек ћемо се одазвати да помогнемо“, каже директор корпоративних комуникација у Моцарту.

Дочеку наше славне одбојкашице присуствовао је предсједник Одбојкашког савеза Републике Српске, Милутин Поповић, а видео поруком обратио се и предсједник Одбојкашког савеза Србије, Зоран Гајић. Одигране су и ревијалне утакмице пионира кошаркашког и фудбалског клуба Херцеговац. У оквиру програма организовано је и такмичење “Хуманитарни сервис”. Најуспјешнији учесници освојили су вриједне награде, а за сваки успјешан сервис, компанија Моцарт донираће новац нашим суграђанима Обраду Милошевићу и Алекси Булуту.