Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

БИЛЕЋА СЛАВИ ,,СВЕТОГ САВУ”

У Билећи се данас прославља Савиндан, слава Саборног храма, општине, школа и Просвјете.

Свету архијерејску литургију служио је његово преосвештенство владика Димитрије, након које је улицама Билеће прошла свечана литија, у којој је учествовало неколико стотина становника наше општине. Честитајући Билећанима славу храма и града владика Димитрије је истакао:

  • Чиитав живот Светог Саве је био одрицање од себе зарад Јеванђеља.Нека би дао Бог да се наши властодршци , било гдје и било кад, не мислим ни на кога посебно, него на све уопштено, труде да изграде институције. То је Свети Сава урадио. Изградио институције, утврдио правду, све поставио на добрим темељима, поштења, честитости, старања о најслабијим.Нека би дао Бог да сви будемо дјеца Светог Саве, ученици нашег спаситеља, рекао је поред осталог владика Димитрије.

Крсну славу честитао је градоначелник Никшића Марко Ковачевић и начелник општине Билећа Веселин Вујовић који је свим суграђанима пожелио здравље, срећу и напредак.

Пригодан програм испред Парохијског дома припремили: КУД ,,Зора Херцеговине” и ,,Владимир Гаћиновић”, Гусларска друштва ,,Војвода Влатко Вуковић” и ,,Војвода Глигор Милићевић” и ученици основних школа.
Прослави Савиндана у Билећи присуствовали су бројни гости из Републике Српске, Србијe и Црне Горе.