Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Билећа прославила крсну славу

Светом литургијом, свечаном литијом и ломљењем славског колача у Билећи је данас обиљежен Савиндан, крсна слава општине и саборног храма Светог Саве.

Свету литургију служио је Владика захумско- херцеговачки и приморски Димитрије са свештенством. Владика је честитајући славу окупљеним вјерницима поручио да треба да у својој дјеци препознају доброту као дар Божији.
,,Свети Сава је био велики монах и подвижник Божији, али и велики организатор и устроитељ наше цркве и свега доброга што постоји у нашем народу. Ја се Богу молим да ми старији почнемо да препознајемо добро у нашој дјеци и младим људима. Да они никада не буду ниподаштавани због наших земаљских подјела и страсти. Не смијемо дозволити да одлазе из наше Херцеговине и са наших простора. Дијете је ризница милости божије и дарова живота, наше је да га усмјеримо на прави начин и укажемо на добро и на врлину. Васпитавајте у том духу вашу дјецу“, поручио је владика Димитрије.


Својим суграђанима славу је честитао и начелник општине Веселин Вујовић.
,,Данас нас је на овом светом мјесту окупио Свети Сава, да се у славу Господа помолимо за наш град, да нам подари срећу, напредак и свако добро, а највише братску слогу и љубав. Свети Сава окупља свој вјерни народ већ осам вијекова и нека то буде на вјечност и на многаја љета”, рекао је Вујовић.


Здравице су у порти храма данас говорили здравичари Божо Вуковић и Никола Гаћиновић, а крсну славу Билећанима је честитао и начелник Никшића Марко Ковачевић.


Испред парохијског дома приређен је богат програм у коме су учешће узела културно- умјетничка друштва из наше општине.