Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Манифестација ,,Митровдански сусрети” у Сечњу

И ове године у Сечњу се одржава једна од најзначајнијих културних манифестација – „Митровдански сусрети“. Ови сусрети су у знаку црквене славе мјеста Сечањ и годишњице досељавања тамошњег становништва из Херцеговине. У склопу сусрета који се одржавају од 5. до 8. новембра организоване су бројне културно- умјетничке манифестације.
У Сечњу борави и делегације општине Билећа на челу са начелником Веселином Вујовићем.


Начелник Веселин Вујовић, његов замјеник Никола Бајовић и представници културног и јавног живота Билеће обишли су гробно мјесто и одали почаст некадашњем начелнику општине Сечањ и дугогодишњем пријатељу Билеће Предрагу Милошевићу Карасију.


Синоћ је одржана и свечана Академија „У духу традиције“ у склопу које су се публици представили чланови Градског културно- умјетничког друштва „Владимир Гаћиновић“.


Обраћајући се присутнима начелник општине Билећа Веселин Вујовић поручио је да се у Сечњу осјећа као свој на своме.
„Сви смо ми браћа. Сви смо ми исти, потекли из истог мјеста. Нити се ми у Сечњу можемо осјећати као гости, нити се ви тако можете осјећати у Билећи. Вјерујемо да ћете и ви ускоро доћи у свој родни крај и да ћемо наставити да његујемо наше нераскидиве везе“, поручио је начелник Вујовић.
Вујовић је у свом обраћању посебну захвалност упутио предсједнику општине Сечањ Предрагу Рађеновићу и госпођи Бранислави Рудан.
Представници наше општине присуствовали су и промоцији књиге „Хроника посртања“ аутора Слободана Мандића.
Бројне породице су из Билеће давне 1945. године кренуле пут Баната, у потрази за новим и бољим животом.
Преко 90 одсто становника Сечња води поријекло из Билеће, па су у овом мјесту најчешћа презимена Милошевић, Вујовић, Милићевић и Вукоје.