Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Начелник Веселин Вујовић се састао у Бањалуци са премијером Вишковићем

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић изјавио је Срни да је данашњи састанак са премијером Републике Српске Радованом Вишковићем, на које је било ријечи о проблемима у нашој локалној заједици, био користан и позитиван.

Он је навео да су највећи проблеми општине Билећа наслијеђени дугови који износе око 20 милиона КМ, односно три годишња општинска буџета, као и велики број запослених у Општинској управи и нередовно измирење пореских обавеза из претходног периода.

“Тема састанка са премијером је била да покушамо изаћи из ове изузетно тешке ситуације у којој се налази општина Билећа. Тражили смо рјешења за финансијску помоћ, а разговарали смо и о броју запослених у општини”, рекао је Вујовић, послије састанка у Бањалуци којем је присуствовала и министар финансија Зора Видовић.

Он је напоменуо да је делегације општине Билећа детаљно упознала премијера и представнике Владе о проблемима са којима се суочава наша локална заједница.

“Покушали смо тражити нека заједничка рјешења, добили смо инструкцију и савјете за оно што је из домена Владе, уз инсистирање да се све ради по закону”, рекао је Вујовић.

Он каже да општина Билећа не може изаћи из ових проблема без помоћи шире заједнице и надлежних републичких институција и да се рјешење мора наћи.

Према његовим ријечима, на састанку је истакнуто да Влада Републике Српске подржава долазак инвеститора у Билећу, као и у све друге општине у Српској.

Вујовић је рекао да је разговарано и о посјети представника Владе Српске нашој општини и наглашено да општинско руководство у сваком тренутку може да контактира Видовићеву ради рјешења проблема ове локалне заједнице.

Извор- СРНА