Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

На подручју општине Билећа стабилна цијела пожарна линија

Пожар у Ораху је под контролом, стабилна је цијела пожарна линија, каже начелик општине Билећа Веселин Вујовић.
Вујовић је захваљујући Хеликоптерском сервису Републике Српске обишао подручја која су у протеклих неколико дана била захваћена пожаром.
„Из ваздуха се добије права слика стања на терену. Пожар у Ораху је стабилан. Хеликоптер Хеликоптерског сервиса Српске дејствује на подручју Мириловића и гаси пожар који је у овом мјесту још увијек активан“, каже Вујовић.
Вујовић је изразио захвалност свим људима који су од јуче на терену и који су уложили велике напоре да се пожар у рејону Ораха стави под контролу. Ноћас су дежурале бројне екипе и пратиле развој ситуације. У раним јутарњим часовима дјеловао је и хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске.
„Неизмјерно сам захвалан Хеликоптерском сервису, али и свим људима који су јуче добровољно дошли да помогну. Билећки ватрогасци на челу са Радомиром Радмиловићем уложили су велике напоре у гашењу пожара. Захвалио бих свим волонтерима, члановима Цивилне заштите, Полицијске станице Билећа, запосленим у општини… свима онима који су дали велики допринос у рјешавању ове ситуације“, каже начелник општине Билећа Веселин Вујовић.
Текст прате фотографије настале у моментима када су екипе на терену правиле паузе и одмарале након вишечасовног активног гашења пожара.