Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Обиљежен Дан Републике

Република Српска данас 9. јануара прославља Дан Републике и 31 годину постојања. Тим поводом предсједник Скупштине општине Билећа, Мато Вујовић организовао је пријем за представнике јавних институција и привреднике из наше општине.

,,9. јануар је дан када се требамо сјетити свих јунака који су дали своје животе за стварање и очување Републике Српске. На овај начин желимо да им одамо почаст и искажемо захвалност што су нам створили Републику Српску да живимо у миру и слободи што је била вјековна тежња српског народа”, рекао је Вујовић, те додао да је Српска симбол слободе и очувања интегритета српског народа на овим просторима и изразио наду да ће сваке следеће године бити јача и економски развијенија.

У оквиру обиљежавања Дана Републике делегација Скупштине општине на челу са начелником Веселином Вујовићем, представници Борачке организације и културног и јавног живота наше општине положили су цвијеће на споменик борцима погинулим у последњем одбрамбено-отаџбинском рату, као и на споменике страдалима у претходним ратовима, након чега су посјетили спомен собу.

Обиљежавање Дана Републике биће настављено свечаним ауто дефилеом који почиње у 16.00 часова.