Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана Дванаеста редовна сједница СО-е Билећа

На данас одржаном 12. редовном засједању С.О. Билећа одборници су изгласали одлуку о дугорочном задужењу Општине Билећа путем обвезница. Ову тачку дневног реда подржало је десет одборника, а општина се, да би враћала наслијеђене дугове, задужује 4,3 милиона марака. Средства ће бити искоришћена за исплату обавеза Пореској управи Р. С. у износу 4,2 милиона марака и обавеза према добављачима у износу 100 хиљада КМ.
Према ријечима начелника општине Веселина Вујовића ово рјешење је нужно зло, али и једини начин за финансијску стабилизацију општине.
,, Улазимо у ово задужење на приједлог и у договору са министарством финансија Р. С. јер је то начин да измиримо дуг и избјегнемо блокаде рачуна од стране Пореске управе. Те блокаде нас спутавају у много чему, од социјалних давања до учествовања у пројектима” ,рекао је Вујовић.
Према ријечима Миљана Милићевића начелника одјељења за финансије измирење дуга према Пореској управи Р. С. је од великог значаја, али ништа мањи значај нема ни постизање компромиса између Општине Билећа и Х.Е.Т.- а, од кога се очекује одговор на захтјев да се средства које је ово предузеће авансно уплатило нашој општини враћају репрограмом. Милићевић је истакао да ће у будућем периоду општини веома значити и прилив средстава од концесионих накнада за соларне електране.
Иначе, на данашњем засједању усвојене су одлуке о приступању изради Регулационог плана ,,Соларна електрана Прераца” и ,,Соларни парк Плана”.
На дневном реду нашло се укупно 12 тачака, а између осталог усвојени су извјештаји о раду и финансијском пословању Општинске борачке организације и О. О. Црвени крст Билећа.