Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана Девета редовна сједница Скупштине општине Билећа

Девета редовна сједница Скупштине општине Билећа протекла је у знаку одлуке о расписивању Јавног огласа за именовање чланова Општинске изборне комисије, као и избору комисије за провођење поступка по јавном огласу за именовање чланова ОИК-а.

Одборник СНСД-а Љубо Вуковић каже да је због неправилности поништен први расписани конкурс и да је поништена одлука о избору чланова Општинске изборне комисје и донесена одлука о Објављивању конкурса.

„Скупштина треба да распише Конкурс и да потпише предсједник Скупштине општине, те да се достави Централној изборној комисији заједно са свим осталим материјалима. Формирана је конкурсна комисија која треба да проведе јавни оглас. Било је неправилности у начину разрјешења и начину избора чланова Изборне комисије, забиљежено је и кршење закона и овај пут смо указали на кршење. Ако се буде поновило ми ћемо се жалити да се не да сагласност док се тачно не уради по Упутству којим је прецизиран начин избора Општинске изборне комисије“, рекао је Вуковић.

Предсједник Скупштине општине Билећа Мато Вујовић каже да вјерује да ће након проведеног Конкурса добити сагласност Централне изборне комисије.

„Грешке се дешавају. Ко ради тај и гријеши. Ми смо направили пропуст јер није била овјерена изјава кандидата који су се пријавили на конкурс за чланове Општинске изборне комисије. У наредном периоду бићемо обазривији и надам се ускоро добити сагласност ЦИК-а“, рекао је Вујовић.

На данашњем засједању Скупштине општине Билећа донесена је и одлука о проглашењу 3.јуна- Дана од посебног историјског значаја за општину Билећа као Дана страдања корићких мученика.

Скупштина је донијела и одлуку да се од 1.априла забрањује саобраћај свим возилима у дијелу Улице „Краља Александра“, од раскрснице са Улицом „Пека Павловића“ до раскрснице са Равногорском улицом, у периоду од 19.00 до 23.00 часа.