Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана Осамнаеста редовна сједница СО-е Билећа

На данас одржаној осамнаестој редовној сједници Скупштине општине Билећа одборници су једногласно усвојили одлуке о изради регулационих планова за четири соларне електране и једну вјетроелектрану.
Начелник општине Билећа, Веселин Вујовић, рекао је да је Влада Републике Српске дала концесије за изградњу четири велике соларне електране, а у процедури је добијање концесије за још двије, док су за више од стотину малих издате грађевинске дозволе.
,,Изградња соларних електрана је веома позитивна прича за нашу општину. Биће обезбјеђена нова радна мјеста за наше грађане, а на годишњем нивоу очекујемо прилив новчаних средстава у износу од два милиона конвертибилних марака. Све ово говори у прилог томе да за Билећу долазе бољи дани”, рекао је Вујовић.
Одборници су, између осталог, усвојили измјену одлуке о оснивању општинске Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице, измјену одлуке о комуналним дјелатностима, те одлуку о продаји земљишта из општинске својине. На данашњем засједању Лазар Гњато именован је за директора ЈУ Дом културе ,,Јевто Дедијер”. Одлуком скупштинске већине директор Туристичке организације Општине Билећа је Кристина Бајчетић, а за вршиоца дужности директора Центра за социјални рад, именована је Драгана Столица. Са дневног реда повучена је тачка Извјештај о раду и финансијском пословању за 2022. и план рада за 2023. годину јавних установа и јавних предузећа општине Билећа.