Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана редовна Извјештајна сједница Општинске Борачке организације Билећа

Општинска Борачка организација Билећа одржала је данас редовну Извјештајну сједницу на којој је усвојила програм рада за 2023. годину.

На сједници је усвојен извјештај о раду и финаснијски извјештај за претходну годину, а једногласно су донесени закључци да се ријеше многобројни проблеми ове популације.

Из Борачке организације наводе да ће захтјевати од надлежних да се дјеци погинулих бораца обезбједе редовна мјесечна примања до запослења, у висини најниже или просјечне плате у Републици Српској.

Од надлежних органа тражиће се да се исплатом борачког додатка обухватте сви борци, узимајући у обзир ангажовање у зони борбених дејстава.

Проблем стамбеног збрињавања упутиће надлежним институцијама да се рјеши кроз Пројекат потпуног стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од пете до десете категорије инвалидности.

Од административне службе Општине Билећа, захтјевају да се формира стручна грађевинска комисија, која ће процјенити условност стамбених јединица у насељу Ковница, у којој живе породице погинулих бораца и ратни воњи инвалиди.

На овој сједници донесена је одлука о расписивању и провођењу избора у Општинској Борачкој оганизацији Билећа.