Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана Свечана и седамнеста редовна сједница СО Билећа

Поводом Савиндана, крсне славе наше општине, данас је одржана Свечана сједница СО Билећа. На почетку сједнице, начелник општине Веселин Вујовић, суграђанима, ученицима и просвјетним радницима честитао је славу града, храма, школа и СПКД ,,Просвјета”.
,,Свети Сава нам је отворио пут којим осам вијекова корачамо, посрћемо, падамо, устајемо и остајемо усправни пред Богом и Светим Савом. Данас вас позивам да се заједно боримо за нашу Билећу и будућност наше дјеце. Оставимо страначке подјеле и интересе, ујединимо се у заједничком циљу, а то је успјешна и љепша Билећа. Нека Свети Сава унесе мир и духовну свјетлост међу све нас и освијетли нам пут напретка, слоге и братске љубави” ,рекао је Вујовић.
На свечаној сједници донесена је одлука да Повеља општине Билећа за 2022. годину буде додијељена Војводи Славку Алексићу за његов велики допринос у одбрамбено- отаџбинском рату. Алексић је чин Војводе први пут добио 1993. године, а други пут је проглашен за Војводу 1999.године указом Војводе Ђујића.
Повеља општине Билећа за истакнути колектив у 2022. години припала је Фондацији Свети Вукашин, организацији која хуманитарним радом помаже онима којима је помоћ најпотребнија.
Признање за најбољег спортисту отишло је у руке Стефана Суџума, фудбалера ФК ,,Херцеговац” Билећа. Захваљујући његовој игри Херцеговац је високопласиран и друга је екипа са најмање примљених голова у лиги.
Други мјесто у категорији најбољих спортиста припало је Аријани Бошњак, каратисткињи Карате клуба ,,Херцеговац” Билећа. Аријана је остварила изванредне резултате на бројним такмичењима у земљи и региону.
Милица Радовановић трећепласирана је у конкуренцији најбољих спортиста. Милица је освајач медаља на Видовданским тркама, билећком полумаратону, такмичењу у бацњу кугле… Тренира у Женском фудбалском клубу ,,Леотар” Требиње. Стријелац је еврогола и позвана је у камп репрезентације БиХ.
Додјела повеља и признања биће уприличена на Светосавској академији 27. јануара 2023.
Након свечане сједнице одржана је седамнаеста редовна сједница, а на дневном реду нашло се осам тачака. Одборници су, између осталог, усвојили одлуку о извршењу ребаланса буџета општине Билећа за 2022. годину, као и одлуку о извршењу буџета општине Билећа за 2023. годину.