Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана сједница Штаба за ванредне ситуације општине Билећа

Због великог броја пожара који су ових дана регистровани на подручју Билеће Штаб за ванредне ситуације наше општине данас је одржао сједницу. Акценат је стављен на проналазак начина да се пожари првенствено спријече, а уколико до њих дође да се брзом интервенцијом и координацијом свих служби локализују и ставе под контролу.
,, Донијели смо одлуку да се сви од ватрогасне јединице, цивилне заштите, полиције, војске, Шумске управе до радника електродистрибуције који су већ узели учешће у интервенцијама гашења пожара, ангажујемо у превентивном и правовременoм дјеловању. Припадници Полицијске станице Билећа ће у циљу откривања починилаца намјерног изазивања пожара свакодневно у више наврата обилазити одређене локације, а поред те мјере у функцију ће бити стављене и надзорне камере које имамо на располагању. ” истакао је начелник општине Веселин Вујовић.
Само заједничким снагама можемо сачувати природна и материјална богатства, али и људске животе,јер ватра не бира жртву. Зато још једном апелујемо на савјесно понашање, на опрезност али и солидарност уколико је помоћ потребна у борби са ватреном стихијом.