Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана 15.Редовна сједница СО-е Билећа

Скупштина општине Билећа усвојила је данас, на петнаестом редовном засједању, нацрт ребаланса буџета за текућу годину у износу од 13.854.000КМ. Усвојен је и нацрт буџета за 2023. годину у износу од 10.548.000КМ.
Према ријечима начелника општинског Одјељења за финансије, Миљана Милићевића, буџет за наредну годину биће већи за око 1,4 милиона КМ у односу на овогодишњи.
,,Буџет за наредну 2023. годину планиран је у износу од 10.548.000КМ, а највећи дио средстава,око 5.200.000КМ отићи ће на бруто плате запослених. Надамо се да ћемо у току наредне године наћи начин за рјешавање проблема прекомјерног броја запослених”, истакао је Милићевић.
Помоћ Владе Републике Српске у рјешавању овог проблема очекује и начелник општине Веселин Вујовић.
,,Тешко финансијско стање у нашој општини не може се ријешити у кратком временском периоду. Тренутно је око 240 запослених, што је за 40 мање од када сам преузео функцију начелника. Уколико уз помоћ Владе Републике Српске обезбиједимо отпремнине, горући проблем у нашој општини могао би бити ријешен” , истакао је Вујовић и додао да ће буџет за наредну, 2023. годину бити потрошачки, јер ће највећи дио средстава уз издвајање за плате бити усмјерен на враћање старих и нових дуговања.