Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана 23. редовна сједница Скупштине општине Билећа

Данас је одржана 23. редовна сједница Скупштине општине Билећа, на којој су одборници усвојили Ребаланс буџета општине Билећа за 2023. годину и Буџет за 2024. годину.

Миљан Милићевић, начелник Одјељења за финансије општине Билећа истиче да ребаланс буџета за ову годину износи 12.767.000 КМ.

,, Буџет за наредну годину износи 11.044.000 КМ. Трудили смо се да буџет креирамо на реалним основама. Надам се да ћемо остварити више прихода него што је планирано. Очекујемо средства Владе Србије, па ће се радити и ребаланс буџета. Морали смо рачунати и на повећање минималне плате, која је данас и изгласана”, рекао је Милићевић.

Начелник општине Билећа, Веселин Вујовић, истиче да је у току други круг пријаве радника за стимулативне отпремнине.

,, До сада је отпремнине узело 60 радника. У наредном периоду број запослених, нажалост, морамо још смањити. Надамо се неком бољем времену за Билећу, да ћемо се ослободити тог огромног терета издвајања за плате запосленим, те да ћемо та средства моћи уложити у развој нашег града. Настојимо да око 40% буџета иде на плате запосленима. До сада се преко 65% буџета издвајало на плате, што је био огроман терет финансијама и функционисању општине. Буџет је, нажалост, потрошачки, јер и даље имамо огроман дуг према банкама, добављачима и радницима”, рекао је Вујовић.

На дневном реду данашње сједнице нашло се 12 тачака. Одборници су данас донијели и Рјешење о разрјешењу начелника Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове у општини Билећа. Изгласана је и одлука о расписивању јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске на подручју општине Билећа путем прибављања писаних понуда.