Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана XI сједница СО-е Билећа

Данас је одржана једанаеста редовна сједница Скупштине општине Билећа, а на дневном реду нашло се 37 тачака.
На сједници је, између осталог усвојен извјештај о извршењу буџета за 2021. годину, а дефицит за исту износи око 2 милиона КМ.
На данашњем засједању за предсједника Општинске изборне комисије изабрана је Јелена Капор. Чланови комисије изабрани су на претходном скупштинском засједању.
Једна од важнијих одлука је да ће свим редовним студентима који су испунили услове конкурса бити додијељене стипендије. Са планираних 40, смањењем новчаног износа са 110 на 90 КМ листа стипендиста проширена је на 70. Према ријечима начелника општине ова исплата биће једна од приоритетнијих.
У изјави за медије предсједник Скупштине општине Мато Вујовић истакао је да позиција, а прије свега, начелник општине Веселин Вујовић и начелник Одјељења за финансије Миљан Милићевић чине све што је у њиховој моћи да Билећа изађе из тешке ситуације.
,, Доста наслијеђених дугова смо успјели да измиримо редовним уплатама или принудном наплатом. Треба стрпљења и времена, али свакако Билећа почиње да излази из ове кризе која је морамо признати велика”, рекао је Вујовић.
Са друге стране опозиција не мисли тако и оштро се противи мјери смањења броја запослених.
На данашњој сједници извјештаје о раду и финансијском пословању за 2021. годину поднијели су директори јавних установа и предузећа из наше општине.