Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана XXI редовна сједница Скупштине општине Билећа

На данас одржаној XXI редовној сједници Скупштине општине Билећа одборници су усвојили одлуку о прерасподјели новчаних средстава из буџета општине Билећа у корист ЈП ,,Пречистач отпадних вода” доо Билећа, ЈП ,,Комус” ад Билећа, Општинске организације Црвеног крста Билећа и Општинске Борачке организације Билећа.
Овом одлуком радници ових предузећа и организација обухваћени су правом на стимулативне отпремнине.
Према ријечима Миљана Милићевића, начелника одјељења за финансије, средства ће већ почетком наредне седмице бити уплаћена на рачуне предузећа и организација, а они ће новац уплатити радницима који су се пријавили у програм за социјално-економско збрињавање.
,,Данашња одлука није везана за раднике који су директно на општинском буџету. Отпремнине за те раднике иду континуирано, одмах по раскиду уговора и књижењу”, рекао је Милићевић.
Никола Леро испред синдикалне организације поручује да ће синдикат подједнако штити права свих запослених, без обзира на страначку припадност.
,,Сматрамо великим успјехом чињеницу да су обезбијеђена новчана средства. Дио који је споран је нацрт систематизације. Синдикат није учествовао у изради нацрта и ми смо наше замјерке предочили начелнику. Трудићемо се да заштитимо раднике и њихова права”, истакао је Леро.
Билећки одборници поред ове, расправљали су о још седам тачака дневног реда.