Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Отворена изложба “три собе” академске сликарке Даре Радмиловић

Изложба „Три собе“ академске сликарке Даре Радмиловић отворена је у галерији Просвјете у Билећи.

Велику пажњу привукла је прва самостална изложба академске сликарке Даре Радмиловић која се билећкој публици представила поставком коју чини тридесетак радова рађених техником акрил на платну. Љубитељима умјетности приказане су слике које су настале у протеклих годину дана на којима доминира простор.

„Бавила сам се највише простором који представља моје ограничење, мада ми је у фокусу боја и сам процес настајања слика“, рекла је Радмиловићева и изразила задовољство што је своју прву самосталну изложбу имала у Билећи, свом родном мјесту.

Изложбу је отворио професор српског језика Лазар Гњато рекавши да се ради о веома вриједној поставци младе сликарке.
„ Занимљиво је да се Дарина прва самостална изложба дешава уочи крсне славе општине Билећа Светог Саве и надам се да ће овај умјетнички догађај бити на радост цијелој општини“, рекао је Гњато.
О изложеним сликама говорио је и академски сликар Марко Бурлица
„На платнима су уочљиви елементи у оквиру простора, конкретно собе односно дијелови куће а Дара је својим умјетничким изразом успјела дочара удобност и топлину тог простора. Представљени радови једноставно су допадљиви свима“, рекао је Бурлица, Дарин колега са академије.
Дара Радмиловић рођена је 1992.године у Требињу, дипломирала је 2020.године на Академији ликовних умјетности у Требињу, катедра за сликарство, цреж, фотографију и мултимедијалну умјетност у класи професора Сава Пековића. Поставка слика биће изложена наредних седам дана, а заинтересовани суграђани могу је погледати у галеријском простору Просвјете.