Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Пожар у Ораху под контролом

Пожар у Ораху је под контролом, каже старјешина Територијалне ватрогасно- спасилачке јединице Билећа, Радомир Радмиловић.

„Пожар је стављен под контролу, али имамо активне неколике пожарне линије. Надам се да ће сутра током дана све бити угашено. Вечерас је дејствовао и хеликоптер Хеликоптерског сервиса Српске, они ће поново дјеловати сутра у раним јутарњим часовима“, каже Радмиловић.

Данас су у Ораху били и његово преосвештенство епископ Захумско- херцеговачки и приморски Димитрије, начелник општине Билећа Веселин Вујовић и вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић. На терену су били и ватрогасци из Требиња.

„Желим да се захвалим нашим великим пријатељима, ватрогасцима из Требиња. То је један пријатељски однос за који немам ријечи, увијек смо ту једни за друге. Они су зауставили пожар према Панику и Жудојевићима. Захвалио бих свим мјештанима и грађанима Билеће који су данас дошли и пружили неизмјерну помоћ. Хвала запосленим у општинској администрацији и спортској дворани. Велике напоре уложили су припадници наше ватрогасне јединице, Цивилне заштите и Полицијске станице”, каже Радмиловић.

Радмиловић је рекао и да никада у току своје досадашње каријере није имао „сусрет“ са ватром овакве снаге.
„Ватра је имала такву снагу да је данас око 14 часова на 15 мјеста прешла на другу страну пута. Исушенсот терена, вјетар, све нам је отежавало посао. Пожарна линија била је дуга неколико километара. Успјели смо да одбранимо манастир и насељено подручје, што је најважније“, каже Радмиловић.

Претпоставља се да је пожар настао у засеоку Новска на Видуши, а изазвао га је људски фактор.

Фото: Драгослав Бошњак