Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Потписани уговори о додјелу стипендија

Огњен Капор, начелник одjељења за привреду и друштвене дјелатности општине Билећа каже да су се на конкурс за додјелу стипендија у школској 2023/2024. години пријавила 64 студента, а да је њих 55 испунило услове конкурса.

,,Као и претходне двије године, потписали смо уговоре са студентима који испуњавају услове за остваривање права на стипендију. Право на стипендију су имали редовни студенти друге, треће, четврте, пете, шесте године и апсолвенти државних факултета који студирају у Републици Српској, Црној Гори и Србији. Право на стипендију немају студенти прве године и мастер студија. Имали смо 64 пријаве на конкурс, а услове је испунило 55 студената. Студенти који нису испунили услове су више пута понављали годину или су на мастер студијама. Стипендије се исплаћују у износу од 110 КМ десeт мјесеци, осим апсолвентима, којима се стипендија у истом износу исплаћује шест мјесеци”, рекао је Капор.

Веселин Вујовић, начелник општине Билећа поздравио је студенте и њихове родитеље и изразио наду да ће и даље марљиво учити и усавршавати се, те да сутра управо они буду носиоци развоја наше општине.
,, Знам да родитељима није лако одвајати, јер треба много средстава да би се школовао студент. Надам се да ће се наш буџет устабилити у наредном периоду, те да ће се стипендије исплаћивати редовније. Свим нашим студентима желим успјешно школовање”, рекао је Вујовић.