Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Потписан Протокол о намјери братимљења и сарадњи

Данас су у Билећи градоначелник руског града Ростова Aндреј Лосу и начелник наше општине Веселин Вујовић потписали Протокол о намјери за братимљење и будућу сарадњу.
“Ово је велики дан за Билећу јер је потписивањем докумената направљен још један корак ка братимљењу ова два града. Протокол подразумијева сваку врсту сарадње и привредну и на пољу туризма“, истакао је начелник Билеће Веселин Вујовић.

Вујовић је изразио захвалност делегацији Руске Федерације која је посјетила Билећу и Херцеговину.

„Потписивање протокола је велики догађај за оба народа и представља почетак великог посла. Желимо да привучемо инвеститоре, туристе и реализујемо заједничке пројекте“, истакао је градоначелник Ростова Великог Андреј Лос и додао да посебну захвалност дугују Руско-српској фондацији за културну и наслијеђе из Београда која је организовала ове сусрете.
Представница Фондације Наталија Шатилова рекла је да ће бити настављена сарадња на свим пољима као и обиљежавању значајних датума који промовишу мир и напредак на овим просторима.

Глигор Албијанић, изасланик Министарства за борацко инвалидску заштиту РС уручио је пригодне поклоне члановима руске делегације у име министра Душка Милуновића.
Традиционалне херцеговачке дарове пријатељима из Русије уручили су и челни људи општине Билећа.