Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Потписан споразум о сарадњи-Бициклистичка рута “Ћиро”

У Требињу је данас потписан споразум о сарадњи на одржавању, управљању и промоцији бициклистичке руте „Ћиро“.
Споразум су потписали замјеник начелника Општине Билећа Никола Бајовић и замјеник градоначелника Требиња, Дражен Бошковић. Представници општина: Мостар, Столац, Неум и Равно овај споразум су потписали јуче у Мостару.

Замјеник начелника општине Билећа Никола Бајовић сматра да овај споразум представља велики корак напријед ка коначној валоризацији бициклистичке руте Ћиро која има велики туристички значај и да се његови потенцијали требају искористити на најбољи начин.
Бајовић је рекао и да ће општина Билећа активно бити укључена у све активности око спровођена „Плана управљања бициклиостичком стазом Ћиро”.

„Овај споразум предвиђа заједничке промотивне активности свих градова и општина које на неки начин имају додира са старом ускотрачном пругом. Посебно нас радује то што ћемо бити укључени у све наредне пројекте који ће бити везани за Ћирову стазу”, рекао је Бајовић.

Замјеник градоначелника Требиња, Дражен Бошковић је истакао да ће овим споразумом бити трасирани темељи за будуће садржаје дуж бициклистичке руте „Ћиро“ и да без регионалног увезивања ових локалних заједница не можемо имати квалитетан туристички и дугорочно одржив производ.

„Споразумом се дефинише управљање, одрживост и промоција ове бициклистичке стазе. Овај споразум ће бити темељ за будуће развојне пројекте из фондова Европске уније, буџета локалних заједница или надлежних министарстава. Очекује нас доста посла да заједнички радимо и развијамо садржаје и сигурно је да ћемо у наредном периоду имати на располагању бренд, комплетирану бициклистичку стазу за све туристе и локално становништво које ће користити капацитете ове бициклистичке стазе“, навео је Бошковић.
Ивица Сиврић, директор РЕДАХ-а казао је да ће за провођење овог плана бити задужено тијело Форума бициклистичке руте ­­„Ћиро“.
Потписивању споразума присуствовао је и Предраг Тешић, помоћник министра за туризам и угоститељство у Влади РС који је истакао да ресорно министарство подржава развој туризма у Херцеговини и наставиће да подржава овакве или сличне пројекте у корист свих грађана Републике Српске.