Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Почели радови на реконструкцији тротоара

У Билећи су почели радови на реконструкцији тротоара којим је предвиђена израда подлоге, поплочавање бехатон коцкама, замјена оштећених и постављање нових ивичњака. Пројекат, у вриједности од 297.000 КМ (без ПДВ-а), финансира Влада Републике Српске.

Пројектом је обухваћена Улица Краља Александра (од Дома здравља до Обилићевог вијенца) и Пека Павловића (од раскрснице са Улицом Краља Петра Ослободиоца до Средњошколског центра).

„Ова реконструкција тротоара је изузетно значајна за све нас, како због лакшег кретања, тако и због љепшег изгледа наше општине. Пројектом није обухваћен Обилићев вијенац јер је планирано да у наредном периоду та зона буде поплочана билећким каменом. Планирамо да уредимо и фасаде у главној градској улици па да та зона буде уређена на најљепши могући начин, а на понос свих нас“, каже замјеник начелника Општине, Никола Бајовић.

Како нам је речено из Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове на раскрсницама и пјешачким прелазима планиране су приступне рампе којима би се омогућило лакше кретање старијим лицима, родитељима са мањом дјецом и особама са инвалидитетом.

Током ових радова планирано је уређење дворишта и зелених површина у наведеним улицама, као и формирање алеје у Улици „Пека Павловића“.

„У главној градској улици биће посјечена стабла која је оштетио зуб времена, која су трула и ружно изгледају. У наредном периоду биће засађене врсте које су адекватне за наше подручје“, каже Бајовић.

Бајовић је подсјетио и да је пројекат реконструкције градске расвјете у посљедњој фази. Промијењена су постојећа расвјетна тијела и урађена доградња у улицама Билећких добровољаца, Јована Дучића, Доситеја Обрадовића и Херцеговачких устаника.