Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Предсједник Републике Српске у посјети Општинској управи Билећа

Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјетио је данас општину Билећа, гдје је са руководством договорио отпремнине за раднике у износу од 2 милиона КМ.

Поред отпремнина за вишак радника биће реализовани и важни пројекти попут завршетка водовода на Баљцима, рјешавање проблема система канализационе мреже у насељу Златиште, проширење вртића, реконструкција зграде Народне библиотеке, али и помоћ спортским клубовима.

„Морамо довести буџет у оптимално стање, а први корак су отпремнине за вишак радника које ће бити у распону од 23.000 до 28.000 КМ. Једну плату радници ће из Кабинета предсједника добити за мјесец, мјесец и по дана. Тиме не рјешавамо проблем, али попут отпремнина и других пројеката општина ће стати на ноге и моћи ће сама да измирује своје текуће обавезе“, истакао је Додик.

Задовољан састанком био је начелник Веселин Вујовић, који најављује боље дане за Билећу.

„Влада Републике Српске и Предсједник Додик помоћи ће нашој општини на чему смо им захвални. Значи нам помоћ како би могли редовно да исплаћујемо плате, враћамо кредите и обезбједимо боље услове за све наше грађане“, рекао је Вујовић.

Састанку Додика са начелником општине Веселином Вујовићем и предсједником Скупштине општине Матом Вујовић, присуствовали су и генерални директор Електропривреде Лука Петровић, министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, те министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић.