Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Предсједници Вучић и Додик у посјети нашој општини

Предсједник Србије Александар Вучић, предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Српске Радован Вишковић одржали су радни састанак у Билећи са начелником општине Веселином Вујовићем.

На састанку је договорена директна финансијска помоћ Србије буџету општине од 500.000 евра, али и реализација пројеката и отварање радних мјеста у сарадњи са Владом Републике Српске.

Званичнике Србије и Републике Српске дочекали су грађани и функционери испред општинске управе, гдје је предсједник Александар Вучић поздравио окупљене и захвалио се на срдачнoм дочеку.

Начелник општине Веселин Вујовић задовољан је састанком који је како каже историјски, јер ће након дозначених средстава општина сигурним корацима ићи ка изласку из финансијске кризе у којој се тренутно налази.

„На састанку је обећана помоћ нашој општини од влада Србије и Републике Српске. За три дана добићемо од Србије 500.000 евра. Новац ћемо искорисити да платимо доприносе, исплатимо заостале плате радницима који нису тужили општину и да платимо нешто дугова према добављачима. Поред помоћи буџету, договорено је и финансирање доградње вртића, реконструкција градске библиотеке, као и у помоћ у водоснабдијевању МЗ Баљци“, рекао је Вујовић.

Вучића, Додика и Вишковића по доласку у Билећу дочекао је велики број грађана, као и дјеца из вртића “Будућност” обучена у народне ношње.