Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ПРИЈЕМ КОД НАЧЕЛНИКА ЗА КАРАТИСТЕ

Билећки каратисти су још једном доказали да су најбољи у Републици Српској. У Челинцу је недавно одржано првенство Републике Српске за дјецу, гдје је наступило 37 клубова од којих је Карате клуб Херцеговац освојио убједљиво прво мјесто. Тим поводом данас их је угостио начелник општине Билећа, Веселин Вујовић.
„Овом приликом честитам овој златној дјеци на њиховом успјеху, што позитивно представљају Билећу у нашој републици али и шире“ рекао је начелник Веселин Вујовић.
Карате клуб Херцеговац не само ове него и претходних година у категорији полетараца, млађих и старијих пионира и нада постиже добре резулатете.
„Ова дјеца својим радом и залагањем су показала на коме се мјесту налазе у РС али и шире. Иако је општина мала и ситуација у њој је јако тешка , ипак успијемо да учествујемо на такмичењима и остварујемо завидне резултате“ рекао је Петар Козјак, њихов тренер.
У септембру их очекује првенство Босне и Херцеговине за овај исти узраст, до 13 година.
Маријана Бошњак тренира карате од своје четврте године и на овом првенству је освојила златну медаљу, док за Обрада Зеленовића осим такмичења велики значај имају и дружења на тренинзима и током путовања.
Ови мали спортисти у Челинцу су освојили 8 златних, 6 сребрених и 13 бронзаних медаља, са укупно 49 бодова и тие обезбиједили убједљиво прво мјесто.