Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Пријем код начелника

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић са сарадницима, организовао је данас пријем за појединце и колективе који су у протеклом периоду остварили запажене резултате и на најљепши начин промовисали нашу општину.

Пријем је организован за: добитнице Светосавске повеље професорице Мирјану Албијанић и Мирјану Скочајић, најбољег рецитатора у Српској Андреја Вукоја, добитнике Светосавске повеље које додјељује општина Билећа – Драгољуба Шаренца, директорицу Дјечијег вртића „Будућност“ Мару Војновић, те најбоље спортисте Глорију Куреш и Ивану Самарџић, као и организаторе Светосавске академије, чланове СПКД „Просвјета“, професорицу Јелену Михић и ученике Средњошколског центра Голуб Куреш.

Начелник Веселин Вујовић у свом обраћању захвалио је онима који својим залагањем и резултатима промовишу нашу општину и чине да се о Билећи говори и пише у суперлативу.

„Највеће богатство Билеће је наша омладина. Поносан сам што сам начелник ове општине, посебно када видим колико се сви ви на бројним пољима залажете и трудите за нашу бољу будућност. Част ми је што данас разговарам са вама. Свима узор треба да буде наш Драго Шаренац, човјек који нас све учи правим животним врједностима“, поручио је Вујовић.

Добитник највећег општинског признања Драгољуб Драго Шаренац рекао је да је његова највећа награда чињеница да се акцијама добровољног давалаштва крви придружује све већи број младих хуманиста.

Професорица Мирјана Албијанић истакла је да су она и професорица Мирјана Скочајић тек доласком у Бањалуку постале свјесне колики је значај награде коју су добиле.

„Та цјелокупна свечаност, ТВ пренос и све што је приређено у част добитника повеље на нас је оставило посебан утисак. Када смо видјеле да смо ми једине добитнице из овог дијела Херцеговине схватиле смо колико је то признање велико и значајно и за нас и наше школе. Ми идемо даље у нове пројекте. Важно нам је да наставимо све оно што смо започеле“, рекла је професорица Мирјана Албијанић.

Предсједник СПКД „Просвјета“ Билећа Гајо Парежанин захвалио је професорици Јелени Михић која је са ученицима припремила једну од најбољих Светосавских академија приређених у Билећи.

„ Ми смо одржали састанак након Светосавских свечаности и сумирали утиске. Добили смо много порука од наших пријатеља из других градова и сви су похвално говорили о оном што су видјели у Билећи. За нас је слава општине била добра прилика да успоставимо добре контакте и сарадње о чијим резултатима ћемо говорити у наредном периоду“, рекао је замјеник начелника општине Билећа и предсједник Организационог одбора Светосавских свечаности Никола Бајовић.

Најбољи рецитатор српске Андреј Вукоје који је такође учествовао у Светосавској академији рекао је да је ова академија на њега оставила посебан утисак те да је била својеврстан печат свега приређеног у част славе наше општине.

Начелник Веселин Вујовић данас је угостио и представнике Црвеног крста који су освојили друго мјесто на 11. Државном такмичењу „Мисли мине. Општинска организација Црвеног крста јутос је у својим просторијама организовала дружење са ученицама Исидором Уљаревић, Уном Дунђеровић и Софијом Дутином и њиховим ментором наставницом Раденком Капор.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *