Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ПРИЈЕМ КОД НАЧЕЛНИКА

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић организовао је данас пријем за екипу историчара која је на културној манифестацији васпитно- едукативног карактера „Знаменити Срби“ постигла одличне резултате. Чланови екипе „Просвјета“ пласирали су се међу осам најбољих, али је такмичење због техничких проблема прекинуто. Екипу „Просвјета“ чинили су ученици: Драгана Вујовић, Александар Миливојевић, Лана Самарџић и ментор Миленко Кешељ. Пласман у полуфинале велики је резултат, али остаје жал што усљед епидемије вируса корона организатори нису успјели припремити платформу за одржавање финалног такмичења, па су најбоље екипе награђене признањима.
Драгана Вујовић била је капитен екипе „Млади историчари“ која је прошле године заузела друго мјесто на квизу о Немањићима. Њој је и на овом такмичењу припала „капитенска трака“.
„Наставник Кешељ ми је на почетку приче о новом квизу рекао да припремим екипу и да размислим ко би могао бити добар члан тима и имао жељу да поновимо резултат који смо остварили на квизу о Немањићима. Одмах сам се сјетила Лане и Александра јер су они, поред тога што су одлични ученици имали добре резултате у бројним ваннаставним активностима“, каже Драгана Вујовић.
Драгана је истакла да је ово такмичење било много захтјевније и обимније у односу на „Немањиће“, јер су припремали градиво о 60 знаменитих личности.
„Много је лијепо када учиш и знаш своју историју. Наша историја јесте компликована, тешка и богата, али је ја волим и волим учити о историјским личностима, посебно о Карађорђу. Поносна сам што сам била дио ове екипе и срећна сам због резултата који смо остварили. Велика је одговорност када представљаш свој град, али и велика част када га представиш на најљепши могући начин“, каже Драгана Вујовић.
Драганин школски друг Александар Миливојевић каже да је требало издвојити доста времена за ово такмичење, али да им ништа није тешко када имају ментора као што је велики наставник Миленко Кешељ.
„Требало је уложити доста труда, али када имамо воље ништа није тешко. Историја је учитељица живота, али су ученици слабије за њу заинтересовани. Могу се издвојити појединци који је баш воле, а она је најважнија наука у школи. Значило ми је да учим о нашим личностима, посебно о композитору Стевану Мокрањцу, који је за мене најинтересантнија личност“, каже Александар.
Лана Самарџић завршила је први разред Гимназија и каже да јој ништа није било тешко јер су уз добру организацију и договор увијек имали времена за припреме.
„Било је јако интересантно, јер ово такмичање не обухвата само историјске личности, него знамените Србе из разних области. Мени је припало учење књижевника и издвојила бих Бранка Радичевића као омиљеног пјесника о којем сам највише вољела да учим. Сигурна сам да смо имали потенцијала да се пласирамо у финале и жао ми је што је такмичење прекинуто“, каже Лана.

Ученици су се за ово такмичење припремали у просторијама „Просвјете“, а ментор Миленко Кешељ каже да су припремали и разне игре које би могле бити превага у завршници такмичења.
„Имали смо велика очекивања, јер је ова екипа функционисала као прави тим, што је најважније, јер је суштина овог такмичења да се формира тим који функционише као једно, гдје се учесници допуњују, ако једно закаже да друго помаже. Поносан сам на ову сјајну екипу. Мени као ментору остаје изузетно задовољство јер смо потврдили успјех од прошле године. Надам се да ће ово бити узор свим ученицима у школи и да ћемо наставити да се такмичимо, јер све оно што смо урадили велики је резултат за нашу Билећу“, каже ментор екипе и наставник у Основној школи „ Петар II Петровић Његош“ Миленко Кешељ.
Начелник општине Билећа Веселин Вујовић честитајући ученицима на овом значајном резултату истакао је да су они прави амбасадори наше општине.
„Највише вам се захваљујем на позитивном представљању нашег града. Млади сте, перспективни и ваше учешће на великим такмичењима, труд који улажете и резултати које постижете најљепша су промоција Билеће и правих вриједности“, истакао је начелник општине Веселин Вујовић.

Подсјећамо да су Драгана Вујовић, Павле Михић и Ана Медан са ментором Миленком Кешељом заузели друго мјесто на међународном квиз такмичењу „Немањићи“ у којем је учествовало преко три стотине школа из Републике Српске, Србије и региона.