Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Семинар “Могућности коришћења инструмената подршке развоју пословања предузећа”

Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са Привредном комором РС – Подручном привредном комором Требиње и Општином Билећа, у оквиру Европске мреже предузетништва Републике Српске, организoвала је у Билећи семинар „Могућности коришћења инструмената подршке развоју пословања предузећа“.

Виши стручни сарадник Развојне агенције РС Дејан Шешлија, истакао је да је посебно наглашена потреба за увођење дигитализације пословања, потреба за већом подршком код маркетиншких активности и адекватан приступ изворима финансирањима.

„Данас смо представили наше активности које смо реализовали и које ћемо реализовати у наредном периоду са акцентом на пројекат Европска мрежа предузетништва РС. Подршка кроз овај пројекат се огледа у пружању савјетодавних партнерских услуга нашим предузећима за интернационализацију послова, то јесте наступ на међународном тржишту. Данас смо имали прилику да чујемо повратну информацију од присутних представника привреде и других институција“, рекао је Шешлија.

Циљ семинара је да се привредни субјекти са подручја Херцеговине упознају са моделима и инструментима за подршку развоју предузећа у оквиру актуелних домаћих и међународних механизама подршке, који су доступни предузећима из Републике Српске.

„Данашњи догађај је један интерактивни састанак за размјену информација. Ми смо ту да сагледамо проблеме у којима се привредници налазе и понудимо адекватна рјешења“, нагласио је директор Подручне привредне коморе Требиње Веселин Савић.

Европска мрежа предузетништва, као највећа мрежа за пословну подршку, нуди сет инструмената за подршку предузећима у ЕУ и шире.