Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ТРКЕ ВИДОВДАНУ У ЧАСТ

У част Видовдана, највећег националног празника српског народа, СПКД „Просвјета“ Билећа, у сарадњи са основним и средњим школама у Билећи, Касарном „Билећки борци“ и другим институцијама културе у Билећи, приређује културни и спортски програм у понедјељак, на Видовдан.
У част сјећања на косовске јунаке и генерације наших предака које су кроз вијекове часно браниле слободу и достојанство свог народа биће организоване уличне трке за предшколце, ученике основних и средњих школа те грађанства.
Стартна мјеста, зависно од узраста, ће бити од црве Светог Саве па све до пумпе Нестро подијељени у категорије: предшколци, први разред, други и трећи разред, четврти и пети разред, шести и седми разред, осми и девети разред и средњошколци и грађани.
Трке Видовдану у част почињу у 19.30 часова, а тачан старт ће бити благовремено објављен.
Прва три мјеста „Просвјета“ ће наградити златном, сребрном или бронзаном медаљом.
Ученицима генерације биће уручене „Просвјетине“ традиционалне дипломе Ученик генерације.
Покровитељ манифестације је Општина Билећа.

„Част нам је да Вас у име организатора и покровитеља поздравимо и позовемо да присуствујете овом културном догађају. Сваки корак наше дјеце у уличним тркама није само спортско надметање. То је својеврсно одавање почасти нашој историји и корак патриотизма и оданости свом народу и отаџбини. Добро дошли у сусрет са својом историјом, духовношћу и традицијом“, поручују организатори, СПКД „Просвјета“ Билећа.