Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

У парохијском дому одржан пријем за представнике културног, јавног и политичког живота наше општине

У оквиру Светосавских свечаности вечерас је у Парохијском дому у Билећи приређен пријем за представнике јавног, културног и политичког живота наше општине. Обиљежавању славе присуствују званице и пријатељи Билеће из Бијељине, Бањалуке, Алексинца и других општина.

Градски менаџер Града Бања Лука Бојан Кресојевић каже да су са великим задовољством прихватили позив начелника Веселина Вујовића и његовог тима да присуствују Светосавским свечаностима и на неки начин увеличају славу наше општине. Кресојевић је рекао да је са представницима општине Билећа разговарао и о могућој будућој сарадњи.

„Разговарајући са нашим домаћинима увидјели смо неке могућности сарадње, а то су обновљиви извори енергије. Нарочито ми у Бањалуци идемо крупним корацима ка томе, јер то је велика прилика за оне који се снађу и вјерујем да поред тога што градимо добре односе између наших локалних заједница на тај начин омогућавамо наш бржи развој. Мислим да ћемо врло брзо имати могућност да остваримо заједничке пројекте. Република Српска има 70 % електричне енергије коју производи из угља, што загађује нашу околину, а дио Међународне агенде је да се смањи загађење у свијету и ја видим то као једну од прилика гдје би наша сарадња могла да допринесе развоју ове локалне заједнице“, рекао је Кресојевић.

Кресојевић је истакао да је први пут у Билећи, те да је изненађен љепотом наше локалне заједнице.

Обиљежавању крсне славе храма Светог Саве и општине Билећа присуствује и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић

„Част ми је и задовољство што сам вечерас у Билећи и имам прилику да свима честитам крсну славу и подијелим радост са овако добрим домаћинима. Вечерас сабирамо утиске и молимо се Богу да чува и Билећу и сваку локалну заједницу у Републици Српској. Билећанима желим да дочекају још много слава и да његују добру атмосферу и да када се побиједи ова пандемија заједно славимо без ограничења у још бољим временима. Важно је да сачувамо и традицију и обичаје. А знамо да је крсни колач, свијећа и слава нешто што обиљежава православље и српског домаћина“, рекао је Петровић.

Светосавске свечаности биће настављене вечерас од 19.00 часова када ће бити отворена изложбе слика академске сликарке Даре Радмиловић (галерија Просвјете).

Сутра од 9.00 часова биће служена света архијерејска литургија, литија и ломљење славског колача,

За 11.30 најављен је пријем за госте у саборишту Црквене општине Билећа и културно- умјетнички програм испред Парохијског дома.

У 12. 00 часова биће одржано уручење повеља и признања општине Билећа, Светосавска академија у Дом културе „Јевто Дедијер“.