Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

У сусрет Светом Сави

Српско просвјетно и културно друштво ,,Просвјета“ у Билећи прославља своју крсну славу Светог Саву. Свети Сава, освијетли нам пут, диван светионик, видљив ко хоће да види, да пође тим путем који је стар и провјерен, и води у живот вјечни. Ми морамо једни друге гледати у љубави, пазити једни на друге, али све је то узалуд ако нема оне вертикале са Богом, која иде преко Светог Саве, рекао је у поздравној бесједи свештеник Небојша Коловић.

У име домаћина госте су поздравили професор Гајо Парежанин и начелник општине Веселин Вујовић.

-Прије осам вијекова Свети Сава нам је освијетлио пут којим корачамо.Некада смо посртали и падали али смо увијек успјели да као народ устанемо и наставимо његовим путем. Све у славу Бога и Светог Саве, за боље сутра наше дјеце, просвјете, културе желим свима нама срећну славу, рекао је Вујовић.

Пригодном здравицом гостима се обратио Никола Баћовић предсједник СПКД ,,Просвјета“.

-Српска православна црква, Просвјета и цјелокупни српски народ слави Светог Саву и славиће вијековима. У име Просвјете у Билећи честитам крсну славу која нам помаже, рекао је Баћовић.

У част Светог Саве биће одржана ,,Светосавска академија“ 27.јануара у Дому културе у Билећи са почетком у 12. часова, када ће бити додијељене Повеље општине најзаслужнијем појединцу и колективу као и најбољим спортистима Билеће. Светосавску академију приређује СПКД ,,Просвјета“ уз богат културно-умјетнички програм.