Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Чланови Удружења грађана „Ехо“ представили су данас пројекат „ВОЛИ(М) СВОЈ ГРАД“ .


Презентација пројекта окупила је представнике општинске управе, омладинских организација, јавних установа и организација чији је заједнички циљ побољшање услова живота у нашој локалној заједници. Пројектом је обухваћен низ активности које ће бити реализоване у наредном периоду, а које ће укључити све становнике Билеће.
„Важно је да ширимо свјест о значају очувања животне средине, да апелујемо на све наше суграђане да се укључе у бројне акције које смо планирали пројектом. Није добро да будемо само њеми посматрачи, него морамо да користимо сваку прилику да оне који негативно дјелују по околину натјерамо да се замисле колико наносе штете и себи и другима“, поручују из Удружења „Ехо“.
Пројектом је предвиђено одржавање креативних радионица, осликавање контејнера симболичним порукама, акције чишћења шест локација, поправка клупа, едукативни квизови и низ других активности.
„Без обзира на нашу прелијепу природу која нас окружује, ако не поведемо рачуна да је заштитимо, нико неће пожељети да проведе вријеме на језеру по којем пливају пластичне боце и разни отпад, па је на нама да не дозволимо да се то деси и да својим радом и чињењем допринесемо развоју свјести о важности ових тема“, кажу чланови „Еха“.
Након презентације присутни су изнијели низ приједлога за реализацију пројекта, али и указали на бројне проблеме који морају бити рјешени у наредном периоду.
Подршку пројекту пружио је и предсједник Скупштине општине Билећа Мато Вујовић који је истакао да му је драго што је покренута ова кампања.
„ Учествовао сам и учествоваћу у бројним акцијама чишћења града. Након ове презентације јасно нам је да ће ова акција дугорочно гледано имати ефекта и помоћи у рјешавању проблема на пољу екологије. Могу да обећам да ћу бити на располагању за рјешавање свих проблема који се појаве током реализације пројекта. Лично сматрам да сви који наносе штету нашој животној средини морају бити строго санкционисани“, рекао је Вујовић.

Начелник Одјељења за привреду, друштвене дјелатности и инспекцијске послове Огњен Капор рекао је да ће Комунална полиција учинити све да помогне у реализацији представљених идеја.

„Ја заиста волим Билећу и желим да пружим подршку у свим активностима. Сматрам да није довољно само кажњавати него морамо промијенити свијест оних који наносе штету, зато ми се посебно свидјела идеја о формирању Еко патроле“, рекао је Капор.

„Воли(м) свој град“ се реализује у склопу пројекта „Подршка младима у локалним заједницама у Босни и Херцеговини“ којег финансијски подржава Влада Уједињеног Краљевства, а имплементира Међународна организација за миграције.

И није важно колико можемо, важно је да желимо бити одговорни!

ИЗВОР: Радио Билећа

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *