Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Oдржана Свечана сједница скупштине општине Билећа

Свечана сједница скупштине општине Билећа одржана је данас. Веселин Вујовић, начелник општине Билећа, у свом обраћању, честитао је славу суграђанима, Цркви, Просвјети, наставницима и ученицама.

,,Билећа има посебну част да баш њена слава буде Свети Сава. Свети Сава нам је освијетлио пут којим осам вијекова корача наш народ. Чувати и бранити пут Светог Саве значи чувати свој живот и живот своје браће од гријеха, мржње, зависти, а највише од братске неслоге. Нека Свети Сава унесе духовну свјетлост међу све нас, да сачувамо обичаје и традицију нашег народа”, поручио је начелник Вујовић.

На свечаној скупштини уручене су и Повеље за истакнутог појединца и за најбољи колектив. Повеља за најбољи колектив у претходној години припала је Фудбалском клубу ,,Херцеговац”, а проф. др. Милош Дука добио је Повељу за истакнутог појединца.

За најбољег спортисту општине Билећа у протеклој години проглашена је Софија Илић, члан Карате куба ,,Херцеговац”. Друго мјесто заузео је Дејан Попара фудбалер ФК ,,Херцеговац”, а треће Милован Бабић члан Џудо клуба ,,Херцеговац-Дијамант”.

Славске свечаности се настављају и сутра Литургијом у Храму Светог Саве, потом слиједи литија, свечана академија као и славски ручак.