Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Oдржана 14-та редовна сједница СО-е Билећа

На данас одржаном XIV редовном засједању Скупштине општине Билећа са дневног реда повучене су три тачке, које се односе на нацрт буџета за 2023. годину. Према ријечима Миљана Милићевића,  начелника одјељења за финансије, разлог је неусклађеност са  Министарством финансија Републике Српске.

,,Јутрос смо примили позив из Министарства финансија Републике Српске и сугерисано нам је да повучемо три тачке са дневног реда, како би на наредном засједању прво био усвојен нацрт ребаланса буџета за текућу, а потом нацрт буџета за наредну годину. Свима је заједнички циљ да се буџет усвоји у законски предвиђеном року и вјерујем да ће тако и бити”, рекао је Милићевић.

На данашњој сједници је донесена одлука о расписивању Јавног конкурса за избор и именовање директора Дома културе ,,Јевто Дедијер” и ЈУ Туристичка организација општине Билећа, као и рјешење о именовању комисије за спровођење поступка конкурса.

Говорећи о финансијсијској ситуацији у нашој општини, начелник Веселин Вујовић, рекао је да се излаз из  изузетно тешке ситуације покушава наћи смањењем броја запослених и штедњом на свим пољима, те да се надају сарадњи са Владом Републике Српске.