Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ПРИЈЕМ КОД НАЧЕЛНИКА

Карате клуб ,,Херцеговац” из Билеће један је од најтрофејнијих спортских колектива у нашој општини. Велики број медаља, награда и признања сврстали су их у сам врх најуспјешнијих клубова у Републици Српској и окружењу.

Од оснивања давне 1971. године до данас каратисти су у Билећу доносили медаље и пехаре са републичких, балканских и  свјетских такмичења.

Клуб броји око 120 чланова распоређених по узрасним категоријама, који вриједно тренирају и постижу врхунске резултате.

У овој години каратисти  Херцеговца прваци су Републике Српске и Босне и Херцеговине, а посебно издвајају  златну медаљу појединачно- Софија Илић , бронзану екипно ката-тим Никола Вујовић, Лука Лојпур и Павле Нешковић, као и пето мјесто појединачно у катама- Виктор Алексић, које су освојили на Балканском првенству у Бару.

-Бројне генерације тренера и такмичара допринијеле су овако добрим резултатима клуба.Увијек смо се трудили да дјеца усвоје добре навике и вриједно тренирају. Труд и рад доносе добре резултате, рекао је Радивоје Илић-Медо тренер каратиста.

Врхунски резултати овог спортског колектива били су повод да каратисте и тренере угости начелник општине Билећа Веселин Вујовић.

-Све похвале и поштовање за наше каратисте, као и бројне генерације такмичара и тренера које су прошле кроз овај клуб. Раде у веома  скромним условима, немају свој простор прилагођен овом спорту, али се надамо да ћемо у будућности ријешити овај проблем, јер то наши каратисти свакако заслужују, рекао је Вујовић.

Без обзира на потешкоће са којима се сусрећу каратисти Херцеговца  настављају са припремама и тренинзима за нека нова такмичења са којих ће се без сумње враћати са медаљама и признањима као и до сада.